App ontwikkelaar Den Bosch

Het verschil tussen een hybride app ontwikkelaar en een native app ontwikkelaar

Worstelt u met een idee voor een app? Dan wilt u daar natuurlijk wat mee doen. Dus bent u op internet gaan kijken op zoek naar een goede app ontwikkelaar in Den Bosch. Onvermijdelijk komt u dan woorden als “native development” en “hybrid development” tegen.

Hybride is niet hetzelfde als native. Native is ontwikkelen in de eigen taal van het platform: de besturingssystemen iOS, Android en Windows Phone hebben allemaal een eigen programmeertaal. Dit betekent dat native apps ontwikkeld worden in meerdere talen, om ze voor meerdere platformen beschikbaar te maken. Voor app ontwikkeling bestaat er echter nog een - veel minder kostbare - manier om applicaties te schrijven: hybrid development. Hybride apps worden geschreven met HTML5, Javascript en CSS en daarna verpakt in een native 'schil'. De basis wordt één keer geschreven. Vervolgens worden de interfaces op maat gemaakt voor de verschillende platformen om de gebruikerservaring te waarborgen. Hierdoor wordt de ontwikkeltijd verkort en kost een hybride app bouwen slechts een fractie van de native variant.

Er doen allerlei verhalen de ronde over hybride app development: de apps zijn minder snel, de interface sluit niet aan bij het platform, er zijn niet zoveel mogelijkheden als bij native ontwikkeling. Het is waar dat een hybride app minder goed kàn zijn: wanneer het echter goed wordt aangepakt is het voor ontwikkeling van de meeste apps ruim voldoende, en véél goedkoper dan native.

In veel gevallen is native niet de beste optie en bestaat er een minder kostbare manier van app ontwikkeling. Denk aan situaties waarin een app niet afhankelijk is van zware animaties, waarin een app in een aantal schermen informatie van een server haalt en die aanbiedt aan de gebruiker. Bijvoorbeeld voor dit soort redelijk simpele mobiele applcaties is hybride ontwikkeling de beste keuze door de kostenefficiënte werkwijze. Kortom, voor app ideeën met weinig to redeljk gecompliceerde functionaliteit en een klein budget is er nog heel veel mogelijk.

Een hybride app ontwikkelaar in Den Bosch vindt u niet zomaar: ik kan u helpen om een goede app te ontwikkelen tegen een fractie van de kosten.

Om het concreet voor u te maken, beschrijf ik in dit artikel kort hoe hybride app ontwikkeling bij Amoq Media werkt. En dan met name in tegenstelling tot native ontwikkeling. Zo krijgt u een duidelijker beeld van waar u het over heeft, als u overweegt hybride app ontwikkeling Den Bosch in te schakelen.

Waar en hoe begint u?

Zoekt u een app ontwikkelaar, dan kunt u twee dingen doen:

  1. U kunt zich melden bij een (middel)grote app ontwikkelaar die alleen native ontwikkelt. Zij zullen uw app maar wat graag in meerdere programmeertalen schrijven. Dit betekent de app twee, zo niet drie keer ontwikkelen. En ja, ook twee à drie keer betalen.
  2. U kunt uw idee neerleggen bij een hybride ontwikkelaar, zoals Amoq Media. Ik kan dan samen met u kijken, welke aanpak voor u het beste is. Ook help ik u met een eventuele beoordeling van de haalbaarheid van uw idee. De kans op een succesvolle app tegen een goede prijs is dan groter.

Na een telefonische en persoonlijke intake, breng ik uw app idee in kaart. Op basis daarvan besluit ik of hybride app development voor uw app idee de beste keuze is. Zo ja, dan maak ik samen met u een plan van aanpak.

Wat zijn de mogelijkheden van hybride apps?

Hybride apps kunnen nu bijna alles wat native apps ook kunnen. Veel sensoren en native functionaliteit van het mobiele apparaat zijn aan te spreken vanuit een hybride applicatie, waaronder:

  • Locatiebepaling. Gebruikt om de locatie van de gebruiker te bepalen. Toepassingen hiervoor zijn bijvoorbeeld: weersverwachtingen bekijken, winkels vinden of afbeeldingen bekijken van bezinswaardigheden dichtbij.
  • De camera. Het maken van foto's en video's of het selecteren van foto's en video's uit de mediabibliotheek van het apparaat wordt in veel mobiele applicaties gebruikt.
  • Push notificaties. Stuur de gebruikers van uw app berichten in de applicatie. Hier zijn natuurlijk tal van informatieve, promotionele en betrokkenheid creërende mogelijkheden voor te bedenken.

Zo help ik uw app idee te ontwikkelen, snel en tegen een scherpe prijs

Heeft u een idee voor een app, maar weet u niet of een hybride app geschikt is? Neem dan zeker contact met mij op. Ik kijk graag vrijblijvend samen met u naar de mogelijkheden. En mocht hybride ontwikkeling voor u geschikt zijn, dan ontwikkel ik altijd tegen een voor u betaalbaar tarief.

Laat uw naam en telefoonnummer achter en ik bel u zo snel mogelijk terug. Vanzelfsprekend worden uw gegevens met zorg behandeld.

Neem contact op

Neem contact op

Om eens te praten over uw digitale verhaal.

Contact

Amoq Media
Copernicuslaan 323
5223 EH, 's-Hertogenbosch

06 150 876 80
info@amoq.nl

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar